Kuinka luoda kotitoimisto, joka edistää terveyttä, kun työskentelet tietokoneen ääressä

Ei ole mikään uutinen, että toimistotyöt eivät ole meille hyväksi. Tämä on asia, jonka olemme tienneet jo pitkään, ja yhä useammat todisteet vain tukevat tätä näkemystä. Ehkä kaikkein tuhoisimpia ovat viimeaikaiset tutkimukset työssä istumisen kielteisistä vaikutuksista. Nämä osoittavat meille, että pitkiä jaksoja pöydän ääressä istuminen voi viedä vuosia elämästämme ja tehdä tyhjäksi kaiken hyvän työn, jonka olemme tehneet kuntosalilla.
Ongelmana on, että useimmilla ihmisillä ei ole paljoa valinnanvaraa – he työskentelevät toimistossa saadakseen elantonsa, eivätkä näin ollen saa tehdä sääntöjä siitä, kuinka kauan he istuvat.
Siellä kotitoimiston luominen ratkaisee kaiken. Jos olet niin onnekas, että voit työskennellä kotoa käsin ainakin osan ajasta, voit tehdä säännöt itse. Tässä on joitain asioita, joita voit tehdä suunnitellaksesi toimiston parantamaan terveyttä.

Pysyvä työpöytä

Yksi ensimmäisistä asioista, joita voit käyttää terveytesi parantamiseen toimistotyössä, on investoida seisomapöytään. Nyt et halua käyttää tätä koko ajan, koska on vaikea keskittyä ja saada todellista työtä tehtyä seisomaan. Siitä huolimatta lyhyillä jaksoilla, kun tarkistat sähköpostit jne., seisominen voi olla erittäin hyödyllinen tapa tuntea olosi terveemmäksi ja jopa polttaa kaloreita.

Useita istuimia

Yksi asia, joka tekee toimistotyöskentelystä niin huonoa, on yksinkertaisesti se, kuinka kauan olemme samassa asemassa. Asento ei ole hyvä, mutta missä tahansa asennossa pysyminen tämän ajan olisi huono sinulle.
Joten ratkaisu tähän ongelmaan on työskennellä kannettavalla tietokoneella tai “hybridiliuskatietokoneella” ja hankkia sitten useita paikkoja toimiston ympärille, joihin voit muuttaa.
Yksi näistä istuimista voisi olla “polvistuoli”. Nämä rohkaisevat sinua ottamaan hieman polvistuvan asennon, joka, vaikka se ei ole täydellinen, ainakin suoristaa selkäsi, jolloin voit hengittää luonnollisemmin ja vähentää lonkkakoukistajien lyhyyttä (joka on yksi alaselkäkipuihin vaikuttavista asioista ).

Pöytä

Tietysti myös tavallisen työpöytäsi tulee olla oikealla korkeudella näille tuoleille – varmista, että pää pysyy pystyssä ja näkee silti monitorin hyvin.
Tee siitä kevyt
Luonnonvalo on erittäin tärkeä terveyden edistämisen kannalta. Luonnonvalo ei ainoastaan ​​luonnollisesti paranna mielialaamme ja stimuloi D-vitamiinin tuotantoa, vaan kehomme käyttää sitä uni-heräilysyklinsä mittaamiseen. Mitä enemmän luonnonvaloa toimistossasi sitten on, sitä paremmin nukut nukkumaanmenon jälkeen.

Luonnollinen sisustus

Jotain muuta, joka auttaa sinua luonnollisesti vähentämään stressiä, on säilyttää luonnollisen näköinen sisustus. Kasvien pitämisen huoneessa on osoitettu alentavan esimerkiksi sykettämme, kun taas kivilattiasuihkulähteiden ja muiden luonnonmukaisempien esineiden käyttämisellä voi olla samanlainen vaikutus.

Teknologia

Sinun tulisi myös pyrkiä välttämään, että tekniikka itsessään vaikuttaa negatiivisesti terveytesi. Esimerkiksi näytön kirkkautta ja aallonpituutta vähentävän ohjelmiston käyttö voi auttaa sinua välttämään sisäisen kellon sotkemisen. Samoin sinun tulee etsiä ohjelmistoja, jotka kannustavat sinua pitämään säännöllisiä taukoja tietokoneeltasi.

Säännölliset tauot

Ja pidä säännöllisiä taukoja. Tämä ei ole tärkeää vain silmillesi, vaan myös vain liikkeesi pitämiseksi. Älä työskentele tuntia pidempään nousematta ylös, kävelemättä ympäriinsä ja katsomatta jotain muuta kuin näyttöä jonkin aikaa.

Comments are closed.