Kuinka estää teknologian valtaamasta kotisi ja iltasi

Tekniikka on hieno asia, ja kun luet tätä tekniikkasivustolta, olet todennäköisesti samaa mieltä. Teknologia on auttanut meitä saamaan enemmän aikaan nopeammin, jotta voimme viettää enemmän aikaa rakkaiden asioiden tekemiseen. Se on yhdistänyt meidät rakkaimpiin ympäri planeettaa, ja se on antanut meille uusia tapoja viihdyttää itseämme. Mutta koska kaikki tekniikka on menestynyt hyvin, on tärkeää tunnustaa, että se ei myöskään ole täydellinen ja että siinä on omat ongelmansa. Kaiken muun lisäksi teknologia voi joskus uhata vallata elämämme. Muista, että aloit automatisoida suuren osan työstäsi, jotta voisit viettää enemmän aikaa perheesi kanssa… ei siksi, että voisit sitten ottaa enemmän töitä.
Ja kaikesta hauskuudesta ja hyödyllisyydestä, jonka teknologia voi tarjota, se voi myös olla tyhjennys. Useimpien näyttöjen kirkas näyttö voi esimerkiksi hämmentää sisäistä kelloamme ja aiheuttaa unihäiriöitä, kun taas jatkuva väritulva ja hälytykset voivat estää meitä rentoutumasta kunnolla. Asia on siinä, että kaikesta hyödyllisyydestään huolimatta on myös tärkeää, että pidämme tauon tekniikasta – ja varsinkin kun tulemme raskaasta työpäivästä kotiin rentoutuaksemme perheen kanssa.
Joten kuinka estää teknologian valtaamasta elämääsi ja säilyttää muut prioriteettisi? Lue eteenpäin, niin tarkastelemme joitain strategioita, joita voit käyttää tähän tarkoitukseen.

Keksi vaihtoehtoisia aktiviteetteja

Perheet, jotka viettävät kaiken aikansa television katselun ääressä, eivät ainoastaan ​​vahingoita kehoaan (istuminen on itse asiassa aika huono asia meille), vaan he menettävät myös mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa, viettää laatuaikaa toistensa kanssa ja oppia, mikä on meneillään toistensa elämässä. Tästä syystä on erittäin tärkeää, että pidät joskus tauon tästä tekniikasta, mikä tarkoittaa television rajoittamista joinakin iltoina ja tietyissä kohdissa. Hyvä sääntö olisi esimerkiksi kieltää televisio illallisen aikana ja ehkä yksi tai kaksi iltaa viikossa, jolloin suostut pelaamaan pelejä tai lähtemään kävelylle sen sijaan, että vain “ruokisit” television kanssa.

Tekniikan erottaminen

Toinen hyödyllinen sääntö on, että vietät joskus aikaa eri huoneessa kuin tekniikka. Jos käytät koko päivän kiireellisiin sähköpostiviesteihin vastaamiseen tietokoneella tai kännykällä, voi olla stressaavaa jopa pelkkä matkapuhelimen pitäminen samassa huoneessa. Sillä välin puhelimen nukkuminen sängyn vieressä on vielä pahempaa, koska virran LED-valo voi itse asiassa vaikuttaa uneesi sen pienen stressin lisäksi, jonka se voi aiheuttaa tajuttomalla tasolla.
Ratkaisu on sitten luoda erilainen huone teknologiallesi. Hyvä esimerkki olisi muuttaatietokoneesi “tutkimukseksi”. Samoin sinun tulee varmistaa, että pidät matkapuhelimesi poissa makuuhuoneesta, kun et käytä sitä.

Oikea tekniikka

Huomaa myös, että kaikkea tekniikkaa ei ole tehty tasa-arvoiseksi, kun on kyse siitä, että voimme estää meitä rentoutumasta kotona. Tekniikka kirkkailla näytöillä on pahin rikollinen, kun on kyse kehomme kellon kääntämisestä, joten ei ole mitään syytä olla lukematta Kindleä (joka käyttää e-ink-näyttöä) sängyssä. Samoin tekniikka, joka saa sinut ylös ja liikkumaan, voi myös olla sinulle hyväksi sen sijaan, että se rohkaisee toimettomuuteen. Wii on hyvä esimerkki tällaisesta tekniikasta, jolla voi olla paikkansa perheessä, joka yrittää pysyä aktiivisena.
On myös hyvä idea etsiä tekniikkaa, joka voi sulautua ympäristöön. Esimerkiksi sohvapöydällä oleva iPad tekee vähemmän vaikutelman kuin huoneen nurkassa oleva valtava tietokone, eikä se pilaa rentouttavaa sisustusta, joka on suunniteltu rohkaisemaan rauhallisia iltoja ennen nukkumaanmenoa. Etsi tekniikkaa, jossa on vähemmän johtoja ja joka voidaan piilottaa, kun sitä ei käytetä.

Comments are closed.